Call to Action: #kämpahuset

Vad har hänt: Kommunen vräker Ungdomens Hus
Efter flera år av att skjuta problemet på framtiden och oklara besked talar kommunen klarspråk: kulturnämndens och kommunledningens linje är att inte finansiera kostnaderna för en renovering och höjd hyra.

Detta innebär att Uppsala Kommun vräker föreningen från Svartbäcksgatan 32. Exakt när det sker vet vi ännu inte. Istället vill de flytta ut föreningen långt utanför centrum till mindre, sämre lokaler.

Vad händer nu: Övertyga kommunledningen att ändra sig och förbereda sig på det värsta
Beskedet från Husets medlemmar är tydligt: vi flyttar inte från Svartbäcksgatan 32!

Styrelsen kommer tillsammans med medlemmarna arbeta flitigt för att förändra inställningen hos kommunen idag och övertyga relevanta makthavare att det är värt att investera i vår verksamhet istället för att försöka spara några kronor på att flytta.

Tyvärr finns det inga garantier för att det kommer ge resultat och därför måste vi även ta till andra taktiker. Namninsamlingar, debattartiklar och insändare, manifestationer, demonstrationer och blockader. Vi är beredda att kämpa med näbbar och klor för ungas rätt till självbestämmande i Uppsalas stadscentrum!

Vad kan du göra för att hjälpa till: Dela, agitera, organisera
Prata med alla du känner om vad som håller på att hända och varför det är viktigt. Det bästa sättet att väcka opinion för en fråga är att prata om den.

Representerar du en organisation kan ni skriva och publicera ett uttalande som stödjer vår verksamhet och varför det är viktigt att vi får behålla vårt centrala läge i historiskt viktiga lokaler. Kontakta gärna vår ordförande om ni vill bolla idéer!

Skriv insändare till tidningen om varför det är viktigt att bevara Ungdomens Hus. Då håller vi frågan vid liv i det snabbt skiftande medielandskapet.

Skriv till Kulturnämnden och kommunstyrelsen och berätta för dem att de har fattat fel beslut. Om de känner pressen från väljare ökar chansen för att de ändrar sig.

Dyk upp på aktioner och visa ditt missnöje med beslutet. Om du är intresserad av att vara med och organisera aktioner ska du kontakta styrelsen så hittar vi på något!

Styrelsen:
styrelse@ungdomenshus.net

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *